Pizza s vejci a chřestem
35 min.
Ingredience
- 200gramůMozzarella
- 375mililitrůVoda pitná
- 250gramůSýr Ricotta
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 250gramůChřest bílý
- 2kusyRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
35 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Přilijeme do osolené mouky s olejem. Zpracujeme hladké a pružné těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.
- 2Těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky o průměru 25 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a uděláme okraj. Obložíme sýry, vařeným chřestem, rajčaty a černými olivami,
- 3osolíme, opepříme.
- 4Pečeme 10 až 12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Opatrně rozklepneme vejce, doprostřed pizzy. Pečeme ještě 5 minut, až je vejce hotové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.