Pizza se sardinkami
70 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 40mililitrůOlej olivový
- 150gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůOlivy nakládané
- 300gramůSardinka obecná
- 2gramyOregano sušené
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozdělíme na poloviny, rozválíme dvě kulaté placky o průměru asi 25 cm, vytvarujeme jim vyšší okraj a položíme na plechy vymazané olivovým olejem. Tupou stranou nože odstraníme ze sardinek šupiny, pak jim odřízneme hlavy, rozřízneme břicha, vykucháme, vyjmeme kosti. Sardinky položíme na těsto do hvězdice, okořeníme solí, pepřem a oreganem. Oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata bez semínek osmahneme na lžíci olivového oleje společně s nadrobno nakrájenou chilli papričkou a pak směs rozdělíme na sardinky. Cibule nakrájíme na kroužky, mozzarellu na tenké plátky a rozložíme na pizzu. Osolíme a opepříme, posypeme nakrájenými černými olivami, vše pokapeme olivovým olejem a pečeme na prostředním roštu v troubě vyhřáté na maximální teplotu (300 °C), po 5 minutách teplotu snížíme na 240 °C a asi 10-12 minut dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.