Pizza se sardinkami

70 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozdělíme na poloviny, rozválíme dvě kulaté placky o průměru asi 25 cm, vytvarujeme jim vyšší okraj a položíme na plechy vymazané olivovým olejem. Tupou stranou nože odstraníme ze sardinek šupiny, pak jim odřízneme hlavy, rozřízneme břicha, vykucháme, vyjmeme kosti. Sardinky položíme na těsto do hvězdice, okořeníme solí, pepřem a oreganem. Oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata bez semínek osmahneme na lžíci olivového oleje společně s nadrobno nakrájenou chilli papričkou a pak směs rozdělíme na sardinky. Cibule nakrájíme na kroužky, mozzarellu na tenké plátky a rozložíme na pizzu. Osolíme a opepříme, posypeme nakrájenými černými olivami, vše pokapeme olivovým olejem a pečeme na prostředním roštu v troubě vyhřáté na maximální teplotu (300 °C), po 5 minutách teplotu snížíme na 240 °C a asi 10-12 minut dopékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.