Pizza se srdcovkami a slávkami

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Srdcovky a slávky omyjeme, očistíme, vložíme na pánev, zalijeme bílým vínem a dusíme, dokud se všechny skořápky neotevřou. Poté pánev sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 7
    Vychladlé srdcovky a slávky vyjmeme ze skořápek.
  • 8
    Pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch naklademe cibuli nakrájenou na kolečka, srdcovky a slávky.
  • 9
    Přidáme na kolečka nakrájený česnek, posypeme oreganem, solí a nastrouhaným čedarem.
  • 10
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 25 minut.
  • 11
    Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.