Pizza se žampiony a čedarem
50 min.
Ingredience
- Korpus
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 4lžíceMléko polotučné
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 4lžíceOlej olivový
- 120mililitrůKečup
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 700gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibule červená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 10dekagramůAnglická slanina
- 130gramůSýr Čedar
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve větší míse smcháme tvaroh, mléko, olivový olej a sůl. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Plech vymastíme a těsto na něj rozprostřeme. Olivový olej smícháme s kečupem a směsí potřeme těsto na pizzu.
- 2Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu klademe na pizzu, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a navrch rozložíme plátky anglické slaniny a čedaru.
- 3Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu pečeme 30 minut. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.