Pizza se zeleninou
60 min.

Ingredience
- 2špetkySůl
- 10lžicOlej olivový extra panenský
- 220gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůHříbky čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 125gramůLilek
- 125gramůMozzarella
- 0,75kusVoda pitná
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V malé misce smícháme sušené droždí a 3/4 šálku vlažné vody, po 5-10 minutách směs zpění. V prosáté hladké mouce se solí uděláme důlek, vlijeme do něj připravený kvásek, přidáme 4 lžíce olivového oleje a zpracujeme na těsto, které prohnětáváme, dokud není vláčné. Těsto necháme ve vymazané míse na teplém místě, přikryté fólií, asi hodinu kynout.
- 2Vykynuté těsto krátce promačkáme, vyválíme nebo rozprostřeme v dortové formě s oddělitelným dnem (průměr 30 cm). Konzervovaná okapaná rajčata nasekáme a společně s rajským protlakem natřeme na těsto.
- 3Na 2 lžičky rozpáleného oleje přidáme prolisovaný česnek, čerstvé špenátové listy a mícháme, dokud špenát neovadne, asi 3 minuty, pak ho necháme okapat a dáme na rajčata. Přidáme plátky mladých hříbků, kostičky červené papriky zbavené semínek, nasekanou červenou cibuli, plátky lilku, sušené oregano, sušený tymián, strouhanou mozzarellu.
- 4Pokapeme zbylým olivovým olejem a 30 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, okraje těsta zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.