Pizza se zeleninou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malé misce smícháme sušené droždí a 3/4 šálku vlažné vody, po 5-10 minutách směs zpění. V prosáté hladké mouce se solí uděláme důlek, vlijeme do něj připravený kvásek, přidáme 4 lžíce olivového oleje a zpracujeme na těsto, které prohnětáváme, dokud není vláčné. Těsto necháme ve vymazané míse na teplém místě, přikryté fólií, asi hodinu kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto krátce promačkáme, vyválíme nebo rozprostřeme v dortové formě s oddělitelným dnem (průměr 30 cm). Konzervovaná okapaná rajčata nasekáme a společně s rajským protlakem natřeme na těsto.
  • 3
    Na 2 lžičky rozpáleného oleje přidáme prolisovaný česnek, čerstvé špenátové listy a mícháme, dokud špenát neovadne, asi 3 minuty, pak ho necháme okapat a dáme na rajčata. Přidáme plátky mladých hříbků, kostičky červené papriky zbavené semínek, nasekanou červenou cibuli, plátky lilku, sušené oregano, sušený tymián, strouhanou mozzarellu.
  • 4
    Pokapeme zbylým olivovým olejem a 30 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, okraje těsta zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.