Pizza smažená
60 min.
Ingredience
- Náplň
- Rajčatová omáčka
- 20gramůBazalka
- 1stroužekČesnek
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl mořská
- Těsto na pizzu
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 8gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
- 3Budeme potřebovat velkou pánev, ve které rozpálíme olej a jednotlivé korpusy na něm osmahneme. Vyndáme z pánve, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme, opepříme a vložíme pod gril. Grilujeme, dokud se sýr nerozteče. Pizzu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.