Pizza z chlebového těsta s pečenou zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1,2decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusLilek
- 1stroužekČesnek
- 2kusyRajčata
- 150gramůMozzarella
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceRajčatová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, 1 lžíci oleje, cukr a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- 4Během programu připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a společně s lilkem nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Stroužek česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Sýr nakrájíme na plátky.
- 5Na pečicí plech rozložíme do jedné vrstvy cibuli, lilek a papriku, pokapeme je olejem. Pak posypeme nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 6Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme na velkou placku, kterou dáme na na olejem mírně potřený plech. Okraj těsta po celém obvodu přehneme, aby se vytvořila vyvýšenina. Uvnitř potřeme rajčatovou pastou a na ni dáme upečenou zeleninu, pak přidáme rajčata a nakrájené plátky sýra.
- 7Pečeme v troubě přibližně 20 až 25 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu a není křupavé.
- 8Pizzu podáváme nejlépe ještě teplou, můžeme ji ale podávat i za studena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.