Pizza z chlebového těsta s pečenou zeleninou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, 1 lžíci oleje, cukr a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 4
    Během programu připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a společně s lilkem nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Stroužek česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Sýr nakrájíme na plátky.
  • 5
    Na pečicí plech rozložíme do jedné vrstvy cibuli, lilek a papriku, pokapeme je olejem. Pak posypeme nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • 6
    Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme na velkou placku, kterou dáme na na olejem mírně potřený plech. Okraj těsta po celém obvodu přehneme, aby se vytvořila vyvýšenina. Uvnitř potřeme rajčatovou pastou a na ni dáme upečenou zeleninu, pak přidáme rajčata a nakrájené plátky sýra.
  • 7
    Pečeme v troubě přibližně 20 až 25 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu a není křupavé.
  • 8
    Pizzu podáváme nejlépe ještě teplou, můžeme ji ale podávat i za studena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.