Pizzaiola steak
55 min.
Ingredience
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1,5lžičkyMajoránka
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůHovězí maso zadní
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme konzervovaná rajčata v mixéru. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme rozmixovaná rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku.
- 2Maso si nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a po obou stranách steaky osmahneme.
- 3Jakmile nám omáčka zhoustne, vmícháme nasekanou petrželovou nať a cukr.
- 4Z pánve na steaky odlijeme nadbytečný tuk a přidáme do ní z druhé pánve rajčatovou omáčku.
- 5Vše prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.