Placky se škvarky – bagačata
64 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 150gramůVepřové škvarky
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžíceMajoránka
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 2,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
172 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory, vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a pomeleme na masovém strojku. Pomeleme ještě vepřové škvarky a přidáme je do mísy k bramborám. Doložíme oloupaný utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme, postupně budeme přidávat mouku. Těsto dobře propracujeme - nesmí být velmi tuhé. Dáme ho na pomoučený vál a těsto rukama dobře uhněteme, vyválíme šišku o průměru asi 8 cm a nakrájíme plátky silné 2 cm. Z každého plátku vyválíme placičku.
- 2Plech vytřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby, aby se sádlo rozehřálo. Placky naskládáme na rozpálený omastek a dáme je péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 5-7 minutách placky otočíme a opečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.