Placky z chleba se sýrem
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyVejce slepičí
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůKopřiva
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z krajíčků chleba odloupneme kůrku a střídku namočíme ve vlažném mléce. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a dobře promícháme, až vznikne hladké těstíčko.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme z těsta 8 placiček.
- 3Gogonzolu nakrájíme nadrobno a ementál nastrouháme nahrubo. Smícháme se 60 gramy změklého másla a nakonec do krému vmícháme posekanou kopřivu.
- 4Placičky pomažeme sýrovým krémem a ihned ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.