Plaka
90 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 4kusyČesnek
- 100gramůCeler bulvový
- 450gramůRajčata
- 5lžicStrouhanka
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1kilogramCandát obecný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5,5lžicSůl
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Candáta nebo kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme, pokapeme citronem a odložíme na mísu.
- 2Připravíme pekáč vymazaný olejem. Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi rozehřejme olej, cibuli pokrájenou na kolečka osmažíme na oleji dozlatova, přidáme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, promícháme a při mírné teplotě dusíme pod pokličkou.
- 3Mezitím omytá rajčata rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kostky, které přidáme k mrkvi s celerem a spolu dusíme. Druhou polovinu rajčat nakrájíme na kolečka a odložíme na misku. K podušené zelenině přimícháme hladkou mouku, mletou pálivou papriku, nasekaný česnek, sůl, pepř, bobkový list a přilijeme vodu. Vše promícháme a spolu dusíme asi 10 minut.
- 4Dušenou zeleninu dáme do zapékací mísy, na ni položíme candáta, na kterého položíme plátky rajčat, pokapeme je olejem, posypeme strouhankou a cukrem, zakryjeme pokrývkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení zeleninu s rybou podléváme vodou a výpekem.
- 5Candáta se zeleninou můžeme podávat i studeného.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.