Plaka

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta nebo kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme, pokapeme citronem a odložíme na mísu.
  • 2
    Připravíme pekáč vymazaný olejem. Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi rozehřejme olej, cibuli pokrájenou na kolečka osmažíme na oleji dozlatova, přidáme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, promícháme a při mírné teplotě dusíme pod pokličkou.
  • 3
    Mezitím omytá rajčata rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kostky, které přidáme k mrkvi s celerem a spolu dusíme. Druhou polovinu rajčat nakrájíme na kolečka a odložíme na misku. K podušené zelenině přimícháme hladkou mouku, mletou pálivou papriku, nasekaný česnek, sůl, pepř, bobkový list a přilijeme vodu. Vše promícháme a spolu dusíme asi 10 minut.
  • 4
    Dušenou zeleninu dáme do zapékací mísy, na ni položíme candáta, na kterého položíme plátky rajčat, pokapeme je olejem, posypeme strouhankou a cukrem, zakryjeme pokrývkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení zeleninu s rybou podléváme vodou a výpekem.
  • 5
    Candáta se zeleninou můžeme podávat i studeného.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.