Plánická prokládaná zaječí paštika na pivě
280 min.
Ingredience
- Ostatní ingredience
- 3kusyRohlíky bílé
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1lžičkaSaturejka
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůSlanina vepřová
- 300gramůVepřová kýta
- 1,5litryVoda pitná
- Pečený zajíc
- 350gramůSlanina vepřová
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyKmín celý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 6kusůNové koření celé
- 5kusůJalovec
- 1lžičkaTymián sušený
- 2decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3kusyCibule
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kilogramZaječí maso
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
624 mg
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a celého zajíce jí prošpikujeme, osolíme, posypeme drceným kmínem a dáme do sádlem vytřeného pekáče, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec a tymián. Přilijeme tmavé pivo a pod poklicí zajíce pečeme doměkka přibližně 90 - 120 minut. Přidáme očištěné, na čtvrtky pokrájené cibule. Během pečení zajíce podlijeme vodou a obracíme ho a poléváme výpekem.
- 2Mezitím si nakrájíme na kostičky rohlíky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Upečené maso obereme od kostí a spolu s cibulí z pekáče ho jemně pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs smícháme s namočenými rohlíky, přidáme saturejku, omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, pepř, sůl, vejce a 150 g nadrobno pokrájené slaniny. Směs důkladně promícháme.
- 3Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na tenké plátky přes vlákno. Formu na paštiku vyložíme tenkými plátky zbylé slaniny, naplníme ji z 1/3 paštikou, kterou pokryjeme plátky masa z vepřové kýty, na ně rozetřeme polovinu zbylé paštiky, kterou znovu poklademe plátky masa, na ně rozetřeme zbylou paštiku. Povrch zakryjeme plátky slaniny. Formu zakryjeme pečícím papírem, který pevně přivážeme okolo formy provázkem. Do hrnce nalijeme vodu. Formu s paštikou postavíme do hrnce na pařák na knedlíky a hrnec zakryjeme. Paštiku vaříme 1.5 - 2 hodiny v páře. Hotovou paštiku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme na mísu, přelijeme výpekem z pečeného zajíce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.