Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě.
  • 2
    Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem.
  • 3
    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka.
  • 4
    Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini.
  • 5
    Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.