Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini
30 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 8lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOmáčka Tahini
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1kusČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě.
- 2Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem.
- 3Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka.
- 4Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini.
- 5Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.