Plátky šunky á la vendéenne
20 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůHořčice
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200gramůŠunka od kosti
- 2litryVoda pitná
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na 6 plátků a opepříme.
- 2Olej rozehřejeme společně s máslem na pánvi a šunku na něm osmažíme, cca 1 minutu z každé strany.
- 3Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit v osolené vodě.
- 4Uvařené brambory rozmixujeme, přidáme mléko a 10g másla. Osolíme dle chuti.
- 5Osmaženou šunku podáváme s bramborovou kaší a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.