Platýs s řeřichovou majonézou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
276 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut.
  • 2
    Majonézu utřeme dohladka se smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme lžící citronové šťávy. Vmícháme omytou a nasekanou řeřichu.
  • 3
    Filety z platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a smažíme po obou stranách na polovině dávky másla asi 4 minuty.
  • 4
    Vařené brambory slijeme a opečeme na zbylém rozpáleném másle.
  • 5
    Platýse podáváme s majonézou a bramborami posypanými nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.