Platýz na hlávkovém salátu

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
2 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
  • 2
    Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Citronovou kůru ponecháme stranou. Do citrusové šťávy vmícháme omytou, nasekanou petrželku a na nudličky pokrájené feferonky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a osladíme.
  • 3
    Připravenou směsí přelijeme kousky ryby, marinujeme asi 4 hodiny v chladničce.
  • 4
    Omyté listy salátu upravíme na talíře. Vždy 3 kousky platýze vložíme do půlky citronové kůry a spolu se zbylou rybou a na kolečka nakrájenou cibulí položíme na salát. Zakapeme marinádou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.