Platýz na hlávkovém salátu
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyCitrony
- 400gramůPlatýz - filety
- 4kusyLimetka
- 2kusyPomeranče
- 3kusyFeferony
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
2 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
- 2Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Citronovou kůru ponecháme stranou. Do citrusové šťávy vmícháme omytou, nasekanou petrželku a na nudličky pokrájené feferonky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a osladíme.
- 3Připravenou směsí přelijeme kousky ryby, marinujeme asi 4 hodiny v chladničce.
- 4Omyté listy salátu upravíme na talíře. Vždy 3 kousky platýze vložíme do půlky citronové kůry a spolu se zbylou rybou a na kolečka nakrájenou cibulí položíme na salát. Zakapeme marinádou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.