Platýz na vermutu
75 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 50mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 70mililitrůDolin - Vermouth
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
368 mg
Postup přípravy
- 1Nadrobno nasekaný česnek smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem a marinádou potřeme filety, které proložíme lístky šalvěje a necháme marinovat asi 1 hodinu, zakryté potravinářskou fólií.
- 2Zbývající olej zahřejeme v pánvi a rybí filety opečeme po každé straně 2 minuty. Přidáme šalvějové lístky a krátce vše osmahneme. Rybí filety vyjmeme, rozdělíme na talíře a výpek zalijeme vermutem. Krátce provaříme a omáčkou přelijeme ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.