Platýz na vermutu

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
368 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno nasekaný česnek smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem a marinádou potřeme filety, které proložíme lístky šalvěje a necháme marinovat asi 1 hodinu, zakryté potravinářskou fólií.
  • 2
    Zbývající olej zahřejeme v pánvi a rybí filety opečeme po každé straně 2 minuty. Přidáme šalvějové lístky a krátce vše osmahneme. Rybí filety vyjmeme, rozdělíme na talíře a výpek zalijeme vermutem. Krátce provaříme a omáčkou přelijeme ryby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.