Platýz smažený v těstíčku na špagetách

115 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme zeleninu tak, že šalotku, mrkev a pórek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky a oloupaný česnek utřeme.
  • 2
    Maso z ryby platýze propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky asi 2x2 cm. Tyto kousky masa obalíme v hladké mouce, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Kousky masa můžeme obalit nejen obracením masa vidličkou, ale i tak, že ochucenou mouku nasypeme do plastového pytlíku a do pytlíku s moukou dáme kousky masa a pytlíkem protřepeme.
  • 3
    Potom v hlubší, zapékací míse nebo pekáči na másle orestujeme obalené rybí maso a nakrájenou zeleninu. Směs restujeme asi 10 minut za stálého míchání. Když je maso se zeleninou orestované, přisypeme k opékané zelenině a rybímu masu mouku, která nám zbyla z obalování ryby a směs důkladně promícháváme a smažíme asi 5 minut. Po této době směs ochutíme cidrem, sardelovou pastou a estragonovým octem. Směs důkladně promícháme, zapékací nádobu s pokrmem přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, ve které pokrm pečeme asi 30 minut.
  • 4
    Takto pečeného platýze servírujeme horkého, přelitého omáčkou a posypaného sekanou petrželkou, na vařených špagetách.
  • 5
    Špagety: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme špagety podle návodu - špagety vaříme ai 10-15 minut. Po uvaření těstoviny scedíme, necháme chvilku okapat a pak do nich vmícháme lžíci olivového oleje.
  • 6
    Uvařené špagety rozdělíme na talíře a na těstoviny rozdělíme kousky pečené ryby a pak porce zalijeme vypečenou šťávou. Tento pokrm servírujeme horký s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.