Platýz smažený v těstíčku na špagetách
115 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 450gramůPlatýz - filety
- 6lžicMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 300mililitrůCidre de Normandie Brut
- 2lžičkySardelová pasta
- 1lžíceOcet estragonový
- 1lžícePetržel - nať
- Špagety
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 12kusůPečivo pšeničné běžné máslové
- 1baleníŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zeleninu tak, že šalotku, mrkev a pórek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky a oloupaný česnek utřeme.
- 2Maso z ryby platýze propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky asi 2x2 cm. Tyto kousky masa obalíme v hladké mouce, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Kousky masa můžeme obalit nejen obracením masa vidličkou, ale i tak, že ochucenou mouku nasypeme do plastového pytlíku a do pytlíku s moukou dáme kousky masa a pytlíkem protřepeme.
- 3Potom v hlubší, zapékací míse nebo pekáči na másle orestujeme obalené rybí maso a nakrájenou zeleninu. Směs restujeme asi 10 minut za stálého míchání. Když je maso se zeleninou orestované, přisypeme k opékané zelenině a rybímu masu mouku, která nám zbyla z obalování ryby a směs důkladně promícháváme a smažíme asi 5 minut. Po této době směs ochutíme cidrem, sardelovou pastou a estragonovým octem. Směs důkladně promícháme, zapékací nádobu s pokrmem přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, ve které pokrm pečeme asi 30 minut.
- 4Takto pečeného platýze servírujeme horkého, přelitého omáčkou a posypaného sekanou petrželkou, na vařených špagetách.
- 5Špagety: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme špagety podle návodu - špagety vaříme ai 10-15 minut. Po uvaření těstoviny scedíme, necháme chvilku okapat a pak do nich vmícháme lžíci olivového oleje.
- 6Uvařené špagety rozdělíme na talíře a na těstoviny rozdělíme kousky pečené ryby a pak porce zalijeme vypečenou šťávou. Tento pokrm servírujeme horký s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.