Plněná jehněčí kýta
130 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí kýta
- 150mililitrůVíno bílé
- 40gramůAnčovička - filety
- 150mililitrůVývar jehněčí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Nádivka
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
49 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
818 mg
Postup přípravy
- 1Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme drcený česnek a 2-3 minuty jej smažíme. Přimícháme nasekaný špenát, podle chuti osolíme, opepříme a smažíme ještě 1 minutu. Přidáme strouhanku a necháme vychladnout. Směs spojíme vejcem.
- 2Nádivkou naplníme vykostěnou kýtu. Zajistíme ji tenkými jehlicemi.
- 3Maso vložíme na pekáč s roštem a 15 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Obrátíme je, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej do masa a pečeme dalších 15 minut.
- 4Z pekáče slijeme tuk, přilijeme víno a přidáme ančovičky. Kýtu volně přikryjeme fólií, teplotu v troubě snížíme na 180 °C (plyn 4) a maso pečeme ještě 1 1/2 hodiny, až je šťáva z masa narůžovělá. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C.
- 5Maso vyndáme z trouby, volně je zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
- 6Výpek dolijeme do 300 ml vývarem. Šťávu nalijeme na pekáč, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily připečeniny. Osolíme, opepříme a přecedíme do vyhřátého omáčníku. Kýtu podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.