Plněná kapusta
90 min.
Ingredience
- 240gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1300mililitrůVoda pitná
- 500gramůHovězí maso přední
- 250gramůVepřový ořez
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 1000gramůKapusta hlávková
- 100gramůTuk
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůČesnek
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
- 2Kapustu očistíme, opláchneme, košťály vykrojíme a hlávky krátce spaříme. Kapustu ochladíme vodou, rozebereme na listy a jejich silnější části rozklepeme paličkou.
- 3Do spařených listů balíme připravené díly masové směsi. Závitky vložíme do základu připraveného ze zbylé nakrájené cibule osmažené na části tuku do zlatova a zastříknuté trochou vody. Vše asi půl hodiny zvolna dusíme.
- 4Závitky vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec šťávu procedíme na podušenou kapustu, přidáme částečně roztavenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě krátce podusíme a podle potřeby přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.