Plněná kapusta

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
  • 2
    Kapustu očistíme, opláchneme, košťály vykrojíme a hlávky krátce spaříme. Kapustu ochladíme vodou, rozebereme na listy a jejich silnější části rozklepeme paličkou.
  • 3
    Do spařených listů balíme připravené díly masové směsi. Závitky vložíme do základu připraveného ze zbylé nakrájené cibule osmažené na části tuku do zlatova a zastříknuté trochou vody. Vše asi půl hodiny zvolna dusíme.
  • 4
    Závitky vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec šťávu procedíme na podušenou kapustu, přidáme částečně roztavenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě krátce podusíme a podle potřeby přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.