Plněná krůtí prsíčka s omáčkou
100 min.
Ingredience
- 5gramůTymián sušený
- 200gramůMeruňky
- 40gramůOříšky piniové
- 30gramůPetržel - nať
- 70mililitrůOcet vinný
- 400gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 800gramůKrůtí prsa
- 250mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůHořčice
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůJíška instantní
- 50gramůKerblík
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
39 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Opražená piniová jádra smícháme s meruňkami, petrželkou, 2 lžícemi hořčice, lžičkou octa, strouhankou a vejcem. V mase vytvoříme kapsu, naplníme ji směsí a uzavřeme párátky. Směs pod svíčkovou smícháme s hrubě nasekaným tymiánem, bílým vínem, pepřem a zbývajícím octem. Směsí přelijeme maso a necháme je 3-5 hodin marinovat. Maso osolíme a opečeme na horkém másle. Přilijeme vývar a marinádu a podusíme 60-70 minut. Hotové maso vyjmeme. Šťávu smícháme se zbývající hořčicí a smetanou a povaříme. Lehce zahustíme instantní jíškou a vmícháme nasekaný kerblík. Maso nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.