Plněná rajčata s fazolkami
50 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKerblík
- 2lžíceSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, vršky odřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky rajčat osolíme (1/4 lžička sůl). Očištěné a omyté fazolky rozpůlíme a vaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl) 15 minut. Potom 2 lžíce fazolek odebereme a zbylé rozmixujeme spolu s nasekanou petrželkou. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do fazolkového pyré, osolíme a opepříme.
- 2Rajčata naplníme připraveným pyré, navrch rozložíme odložené fazolky a poklademe vločkami másla. Přikryjeme vršky rajčat a zapékáme na plechu vyloženém pečícím papírem v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Před podáváním rajčata ozdobíme čerstvým kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.