Plněná rajčata s fazolkami

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme, vršky odřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky rajčat osolíme (1/4 lžička sůl). Očištěné a omyté fazolky rozpůlíme a vaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl) 15 minut. Potom 2 lžíce fazolek odebereme a zbylé rozmixujeme spolu s nasekanou petrželkou. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do fazolkového pyré, osolíme a opepříme.
  • 2
    Rajčata naplníme připraveným pyré, navrch rozložíme odložené fazolky a poklademe vločkami másla. Přikryjeme vršky rajčat a zapékáme na plechu vyloženém pečícím papírem v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 3
    Před podáváním rajčata ozdobíme čerstvým kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.