Plněná rajčata s tuňákem a mexickou zeleninou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 250gramůZeleninová směs mexická - Bonduel
- 100gramůMajonéza
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2mililitryTabasco
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 10gramůBazalka
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 150gramůTuňák v oleji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme rajčata, odkrojíme vršky, vnitřek vydlabeme a dáme do mísy, rajčata otočíme a položíme na podložku, aby vytekla šťáva.
- 2V osolené vodě povaříme 5 minut zeleninovou směs, poté ji necháme okapat a vychladnout. Tuňáka vyndáme z oleje a také necháme vykapat. Do mísy k vydlabaným vnitřkům rajčat přidáme prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou najemno, majonézu, smetanu, tabasco a sojovou omáčku. Podle chuti osolíme, opepříme, vymícháme dohladka. Do omáčky vložíme zeleninu a kousky tuňáka, jemně promícháme a poté naplníme rajčata. Vršky ozdobíme bazalkovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.