Plněná rajčata telecím masem
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyRajčata
- 400gramůTelecí maso přední
- 100gramůOlivy černé
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůMajonéza
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zdravá a velká rajčata omyjeme, uřízneme vršek, opatrně lžící vydlabeme střed. Celá rajčata mírně osolíme.
- 2Náplň: Hrášek scedíme, vysypeme do misky, přidáme drobně nakrájené olivy, na malé kousky nakrájené telecí vařené maso, přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny důkladně promícháme. Nakonec podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, přimícháme majonézu, dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a ještě jednou náplň zamícháme.
- 3Připravená rajčata naplníme směsí, přiklopíme vrškem, naaranžujeme je na mělký talíř, anebo mělkou mísu a položíme na slavnostní stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.