Plněná roštěná
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusCibule
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- Na náplň
- 100gramůHouby čerstvé
- 100gramůRýže loupaná
- 2stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1kusVejce křepelčí
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmažíme nakrájené houby, přidáme koření a rýži, krátce orestujeme. Zalijeme dostatečným množstvím vody(3x objem rýže) a zakryté dusíme, až je rýže měkká. Necháme vychladnout.
- 2Roštěnky nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí, do které jsme ještě vmíchali vejce. Svineme, sepneme jehlou nebo jinak upevníme a vložíme na cibulový základ, který jsme si připravili osmažením nakrájené cibule na sádle. Podlijeme vodou a zakryté dusíme pozvolna a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, přihodíme na kousky nakrájenou papriku a rajče, osolíme a ještě chvilku podusíme. Nakonec šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a asi 5 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.