Plněná sekaná z jelení plece
110 min.
Ingredience
- 400gramůJelení plec
- 400gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkyMajoránka
- 50mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 2kusyRohlíky bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůKuřecí prsa
- 100gramůŠunkový salám
- 1lžíceCibulka jarní
- 0,5lžičkaSůl
- Na pečení
- 100mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
54 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
- 2V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou.
- 3Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky.
- 4Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.