Plněná vejce, ozdobená křenem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
997 mg
Cukr
780 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky.
  • 2
    Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.