Plněná vejce, ozdobená křenem
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 70gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPažitka
- 10gramůCibulka jarní
- 100gramůSalát hlávkový
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50gramůKřen
- 0,5špetkaSůl
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
997 mg
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky.
- 2Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.