Plněná vepřová roláda s jablečným pyré

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zapneme na 220 stupňů Celsia. Nejdříve uděláme nádivku, a to tak, že na pánvičce necháme zesklovatět cibulku spolu s česnekem. Pánvičku odstavíme z plotýnky a do ní ještě přidáme strouhanku spolu s citrónovou kůrou, šalvějí, nakrájeným jablkem a nasekanou čerstvou petrželkou. Ochutíme kořením.
  • 2
    Naklepané vepřové maso položíme na stůl tak, abychom na něj mohli rozvrstvit nádivku a vše dobře zarolovat a převázat nití. Do pekáčku položíme najemno nakrájenou cibulku, a na tuto cibulku vklademe právě zavinutý závitek. Pečeme ho zhruba 35 minut v troubě při teplotě 190 stupňů Celsia po dobu ještě 90 minut. Když už je jídlo skoro hotové, zhruba tak 15 minut před koncem pečení, pekáček přikryjeme alobalem.
  • 3
    Poté uvaříme omáčku: do menšího kastrůlku vložíme jablka, zázvor, skořici a zakápneme to všechno jablečnou šťávou nebo moštem. Po dobu 5-8 minut do změknutí všech ingrediencí je vše nutné alespoň dvakrát promíchat. Do omáčky ještě přilijeme citrónovou šťávu, trochu cukru, soli a pepře. Zbývá nám ještě vybrat kousek skořice, přidáme máslo a takto hotovou omáčku vlijeme do nádoby. Vepřovou roládu servírujeme ve vlastní šťávě s jablečným pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.