Plněná vepřová roláda s jablečným pyré
185 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 115gramůStrouhanka
- 1kusCitrony
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceŠťáva jablečná 100%
- 1špetkaSkořice mletá
- 5gramůCukr třtinový
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 15gramůMáslo čerstvé
- 3lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaZázvor mletý
- 3kusyJablka
- 1stroužekČesnek
- 1,3kilogramyVepřová kýta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Troubu zapneme na 220 stupňů Celsia. Nejdříve uděláme nádivku, a to tak, že na pánvičce necháme zesklovatět cibulku spolu s česnekem. Pánvičku odstavíme z plotýnky a do ní ještě přidáme strouhanku spolu s citrónovou kůrou, šalvějí, nakrájeným jablkem a nasekanou čerstvou petrželkou. Ochutíme kořením.
- 2Naklepané vepřové maso položíme na stůl tak, abychom na něj mohli rozvrstvit nádivku a vše dobře zarolovat a převázat nití. Do pekáčku položíme najemno nakrájenou cibulku, a na tuto cibulku vklademe právě zavinutý závitek. Pečeme ho zhruba 35 minut v troubě při teplotě 190 stupňů Celsia po dobu ještě 90 minut. Když už je jídlo skoro hotové, zhruba tak 15 minut před koncem pečení, pekáček přikryjeme alobalem.
- 3Poté uvaříme omáčku: do menšího kastrůlku vložíme jablka, zázvor, skořici a zakápneme to všechno jablečnou šťávou nebo moštem. Po dobu 5-8 minut do změknutí všech ingrediencí je vše nutné alespoň dvakrát promíchat. Do omáčky ještě přilijeme citrónovou šťávu, trochu cukru, soli a pepře. Zbývá nám ještě vybrat kousek skořice, přidáme máslo a takto hotovou omáčku vlijeme do nádoby. Vepřovou roládu servírujeme ve vlastní šťávě s jablečným pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.