Plněná zelenina
65 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 6kusůRajčata
- 6kusůLilek
- 6kusůCuketa
- 150gramůRýže loupaná
- 1decilitrOlej olivový
- 50gramůSýr Čedar
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
18 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži v slané vodě dopoloměkka, poté ji scedíme a dáme do mísy. Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme jádřince, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je opláchneme a osušíme.
- 2Z omytých cuket, rajčat a paprik odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme studenou vodou. Do mísy s rýží přidáme mleté hovězí maso, sůl a pepř, dobře promícháme a zeleninu naplníme.
- 3Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno poskládáme naplněnou zeleninu, podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct při 220-250°C do vyhřáté trouby.
- 4Plněnou zeleninu pečeme 20 minut, upečenou posypeme strouhaným sýrem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.