Plněná zelenina

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
18 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme rýži v slané vodě dopoloměkka, poté ji scedíme a dáme do mísy. Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme jádřince, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je opláchneme a osušíme.
  • 2
    Z omytých cuket, rajčat a paprik odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme studenou vodou. Do mísy s rýží přidáme mleté hovězí maso, sůl a pepř, dobře promícháme a zeleninu naplníme.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno poskládáme naplněnou zeleninu, podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct při 220-250°C do vyhřáté trouby.
  • 4
    Plněnou zeleninu pečeme 20 minut, upečenou posypeme strouhaným sýrem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.