Plněné brambory pečené ve vývaru
65 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 9gramůSůl
- 3gramyMuškátový oříšek
- 4gramyPepř černý mletý
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 300gramůMaso mleté - mix
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Velké brambory oloupeme a vydlabeme, aby vznikla dutina, vnitřek osolíme. Mleté maso smícháme v míse s cibulí nasekanou najemno, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Vzniklou směsí napěchujeme brambory, vložíme do pekáče a zalijeme vývarem do dvou třetin. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odstraníme alobal, brambory pokryjeme plátky ementálu a ještě krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.