Plněné brambory pečené ve vývaru

65 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké brambory oloupeme a vydlabeme, aby vznikla dutina, vnitřek osolíme. Mleté maso smícháme v míse s cibulí nasekanou najemno, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Vzniklou směsí napěchujeme brambory, vložíme do pekáče a zalijeme vývarem do dvou třetin. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odstraníme alobal, brambory pokryjeme plátky ementálu a ještě krátce zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.