Plněné brambory s houbami a mletým masem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší brambory (nejlépe nové), očištěné a okrájené, dáme vařit
  • 2
    na 5 minut do osolené vody, pak brambory scedíme a vychladlé brambory rozkrojíme každý napůl a zčásti vydlabeme.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní houby pokrájené na plátky, spolu vše opečeme, potom osolíme a opepříme.
  • 4
    Pak ještě přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme.
  • 5
    Touto směsí naplníme brambory a poskládáme je do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme vodou (1 - 2 dl), zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct.
  • 6
    Pečeme při 175°C asi 40 minut.
  • 7
    Během pečení si v pánvičce připravíme sýrovou omáčku.
  • 8
    Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, jíšku zředíme horkým mlékem smíchaným se studenou vodou, a za stálého míchání (aby se nevytvořily hrudky) přidáme strouhaný sýr Kaškaval, zakysanou smetanu a sůl podle chuti.
  • 9
    Sýrovou omáčkou přelijeme plněné brambory asi 10 minut před dopečením.
  • 11

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.