Plněné brambory s houbami a mletým masem
100 min.
Ingredience
- sýrová omáčka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko plnotučné
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 10kusůBrambory
- 200gramůHouby čerstvé
- 100gramůHovězí maso mleté
- 100gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 40gramůSádlo škvařené
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Větší brambory (nejlépe nové), očištěné a okrájené, dáme vařit
- 2na 5 minut do osolené vody, pak brambory scedíme a vychladlé brambory rozkrojíme každý napůl a zčásti vydlabeme.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní houby pokrájené na plátky, spolu vše opečeme, potom osolíme a opepříme.
- 4Pak ještě přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme.
- 5Touto směsí naplníme brambory a poskládáme je do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme vodou (1 - 2 dl), zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct.
- 6Pečeme při 175°C asi 40 minut.
- 7Během pečení si v pánvičce připravíme sýrovou omáčku.
- 8Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, jíšku zředíme horkým mlékem smíchaným se studenou vodou, a za stálého míchání (aby se nevytvořily hrudky) přidáme strouhaný sýr Kaškaval, zakysanou smetanu a sůl podle chuti.
- 9Sýrovou omáčkou přelijeme plněné brambory asi 10 minut před dopečením.
- 11
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.