Plněné brambory se slaninou
45 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1hrstPažitka
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě brambory 25 minut, aby se nerozvařily.
- 2Slijeme vodu a brambory ochladíme prudce studenou vodou.
- 3Brambory necháme ve slupce, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek lžící, aby zůstal centimetr silný okraj.
- 4Nakrájíme na nudličky slaninu a na pánvi osmahneme.
- 5Sýr nastrouháme.
- 6Vydlabanou bramborovou hmotu utřeme s máslem a zakysanou smetanou, vmícháme sýr, slaninu, pažitku, osolíme a opepříme. Směsí naplníme půlky brambor, poklademe na vymazaný plech a 20 minut zapékáme.
- 7Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Plněné brambory se slaninou
Plněné brambory se slaninou jsou super volbou třeba pro pánská odpoledne. Hodí se k masu, ale i k zelenině. Tu si zase naopak spíš dopřejí ženy. Takže vzhůru do vaření, protože tento rychlý a cenově dostupný recept si prostě musíte zamilovat. Chutná báječně a já i manžel ho můžeme jen doporučit. Mohou ho jíst i děti, ale malinkým dětičkám bych ho moc nedoporučovala kvůli slanině, ale zase jí tam není tolik, takže záleží jen na vás.