Plněné brambory se slaninou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě brambory 25 minut, aby se nerozvařily.
  • 2
    Slijeme vodu a brambory ochladíme prudce studenou vodou.
  • 3
    Brambory necháme ve slupce, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek lžící, aby zůstal centimetr silný okraj.
  • 4
    Nakrájíme na nudličky slaninu a na pánvi osmahneme.
  • 5
    Sýr nastrouháme.
  • 6
    Vydlabanou bramborovou hmotu utřeme s máslem a zakysanou smetanou, vmícháme sýr, slaninu, pažitku, osolíme a opepříme. Směsí naplníme půlky brambor, poklademe na vymazaný plech a 20 minut zapékáme.
  • 7
    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Plněné brambory se slaninou
Plněné brambory se slaninou jsou super volbou třeba pro pánská odpoledne. Hodí se k masu, ale i k zelenině. Tu si zase naopak spíš dopřejí ženy. Takže vzhůru do vaření, protože tento rychlý a cenově dostupný recept si prostě musíte zamilovat. Chutná báječně a já i manžel ho můžeme jen doporučit. Mohou ho jíst i děti, ale malinkým dětičkám bych ho moc nedoporučovala kvůli slanině, ale zase jí tam není tolik, takže záleží jen na vás.