Plněné brambory se špenátem a sýrem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme ve slupce asi 20 minut.
- 2Očištěný a opláchnutý špenát povaříme do měkka v malém množství osolené vody, scedíme, zchladíme, dobře vymačkáme, nadrobno nasekáme.
- 3Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme špenát a krátce podusíme. Poprášíme moukou, vmícháme smetanu, chvíli povaříme.
- 4Brambory oloupeme a částečně vydlabeme. Spodní část rovně seřízneme. Vydlabanou hmotu rozmačkáme vidličkou a promícháme se špenátem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme nasekanou šalvějí. Brambory urovnáme do vymazané zapékací mísy a naplníme špenátovou hmotou. Obložíme sýrem nakrájeným na plátky a pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.