Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou

135 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci postupně uvaříme těstoviny na skus.
  • 2
    Nakrájenou cibuli a česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme dozlatova. Přidáme nasekaný špenát a nezakrytý podusíme 2 minuty, potom nádobu zakryjeme dobře těsnící pokličkou a podusíme ještě asi 5 minut. Opatrně slijeme přebytečnou tekutinu. Dušený špenát musí být co nejsušší, aby těsto nerozměklo. Špenát smícháme se sýrem ricotta, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zamícháme a odložíme.
  • 3
    Omáčka: Nakrájenou cibuli a česnek smažíme za občasného zamíchání na malém ohni na oleji asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.
  • 4
    Rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem. Na dno nalijeme asi třetinu omáčky. Těstovinové trubičky naplníme špenátovou náplní a položíme spojením dolů do pekáče. Zbytek rajčatové omáčky nalijeme na cannelloni a navrch nasypeme nastrouhanou mozzarellu.
  • 5
    Cannelloni zapékáme 30-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme zapečený pokrm 10 minut odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.