Plněné chobotnice na grilu
50 min.
Ingredience
- 4kusyChobotnice
- 150gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůChléb toastový
- 20gramůBazalka
- 80mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těla chobotnic omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekanou bazalku a toastový chléb bez kůrky, nadrobno nakrájený. Směs zalijeme olejem, octem a citronovou šťávou a vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme chobotnice a páratky pevně spojíme. Grilujeme na středním ohni 20 minut s jedním otočením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.