Plněné cukety v koprové smetaně
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůRýže loupaná
- 4kusyCuketa
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana sójová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži namočíme na 10 minut do studené vody, mezitím opláchneme cukety a konce odřízneme. Cukety oloupeme škrabkou tak, aby na nich zůstaly tenké proužky zelené slupky. Nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky, vydlabeme dužinu, okraj by měl zůstat asi 1 cm silný. Vydlabanou dužinu uschováme.
- 2Rýži necháme v sítu okapat, cibuli nasekáme nadrobno, smícháme s masem, rýží, vejcem, nasekanou petrželí, solí a pepřem, směsí naplníme cukety.
- 3Rajčata očistíme, nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, na dno položíme dužinu z cuket, na ni položíme plněné cukety, obložíme plátky rajčat. Přilijeme vývar, aby byly cukety zakryté. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
- 4Hotové cukety vyjmeme, udržujeme teplé. Rajčata necháme v hrnci, přidáme k nim lžící nasekaného kopru, sójovou smetanu, vše rozmixujeme, přidáme zbylý kopr, sůl a pepř.
- 5Kousky cuket vložíme do teplé omáčky. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.