Plněné dýně - patisony
50 min.
Ingredience
- 4kusyPatison
- 4lžíceČesnekové máslo
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1,5lžícePetržel - nať
- 200gramůSýr balkánský
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem.
- 2Očistíme česnek, drobně ho posekáme. Omyjeme malou chilli papričku, rozpůlíme ji a nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
- 3Do mísy dáme všechny připravené ingredience, které promícháme se smetanou, podle chuti solí a pepřem. Směs nalijeme do připravených patisonů, opatrně je položíme na plech a pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 30 minut.
- 4Plněné patisony podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 19. 9. 2016
Plněné dýně - patisony
...jdu to vyzkoušet... :D
Anonymní uživatel
po 19. 9. 2016
Plněné dýně - patisony
...jdu to vyzkoušet... :D