Plněné filé s chřestem
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 400gramůChřest bílý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůStrouhanka
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a povaříme 12 minut v osolené vodě.
- 2Porce filé omyjeme, osušíme a vyřízneme do nich kapsu. Pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Nastrouhaný sýr smícháme s nasekaným koprem a směsí naplníme kapsy.
- 3Připravené filé obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Trojobal na filé dobře přimáčkneme. Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém másle na pánvi.
- 4Filé upravíme s chřestem na talíře a ozdobíme snítkou petrželky a plátky citronu.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.