Plněné hořovické řízky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
720 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme.
  • 2
    Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme.
  • 4
    Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.