Plněné hořovické řízky
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4lžíceHořčice
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůVepřová kýta
- 80gramůŠunka dušená
- 4hrstiStrouhanka
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 5lžicOlej olivový
- 80gramůMajonéza
- 5lžicMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
720 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme.
- 2Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme.
- 4Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.