Plněné jehně

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4560 kcal
Bílkoviny
239 g
Tuky
271 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou.
  • 2
    Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy.
  • 3
    Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek.
  • 4
    Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme.
  • 5
    Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou.
  • 6
    Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké.
  • 7
    Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.