Plněné jehně
220 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 300gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusJátra jehněčí
- 500gramůRýže loupaná
- 2decilitryVíno bílé
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáta
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3lžíceSůl
- 10kusůČesnek
- 20kilogramůJehněčí maso
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4560 kcal
Bílkoviny
239 g
Tuky
271 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou.
- 2Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy.
- 3Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek.
- 4Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme.
- 5Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou.
- 6Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké.
- 7Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.