Plněné jehněčí kapsy

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Vypeckované olivy nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodu, okolí stopky vykrojíme a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Ovčí sýr také nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Olivy, rajčata a sýr smícháme a přidáme bylinky. Směsí potřeme polovinu každého řízku, řízky překlopíme a zpevníme párátky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm z každé strany smažíme 5 minut. Podlijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 4
    Omastek podlijeme metaxou a necháme projít varem. Přimícháme smetanu, povaříme a omáčku necháme zhoustnout. Jehněčí řízky podáváme s omáčkou a bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.