Plněné jehněčí kapsy
80 min.
Ingredience
- 100gramůOlivy černé
- 600gramůJehněčí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 2centilitryOuzo - Metaxa Brandy
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Vypeckované olivy nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodu, okolí stopky vykrojíme a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Ovčí sýr také nakrájíme na kostičky.
- 2Olivy, rajčata a sýr smícháme a přidáme bylinky. Směsí potřeme polovinu každého řízku, řízky překlopíme a zpevníme párátky.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm z každé strany smažíme 5 minut. Podlijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme teplé.
- 4Omastek podlijeme metaxou a necháme projít varem. Přimícháme smetanu, povaříme a omáčku necháme zhoustnout. Jehněčí řízky podáváme s omáčkou a bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.