Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme kachní stehna, osušíme a vykostíme. Oloupeme a nasekáme šalotku. Houby očistíme.
  • 2
    Ve woku rozpustíme máslo, osmahneme šalotku a houby, přidáme petržel, žloutek, sůl, pepř a strouhanku. Stehenní řízky naplníme směsí, sepneme párátky, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli, celer a mrkev očistíme a také nakrájíme.
  • 3
    V pekáči rozpálíme olej, dáme do něj plněné řízky a v troubě krátce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zeleninu a je-li třeba, tak dolijeme trochu vody. Po 30 minutách přilijeme šťávu z vymačkaných brusinek a pečeme 15 minut.
  • 4
    Řízky vyjmeme a dáme na talíře, omáčku přecedíme, přidáme vermut, prohřejeme a přelijeme jím maso. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.