Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce
90 min.
Ingredience
- 4kusyKachní stehna
- 1kusŠalotka
- 100gramůLišky čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceDolin - Vermouth
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůBrusinky
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme kachní stehna, osušíme a vykostíme. Oloupeme a nasekáme šalotku. Houby očistíme.
- 2Ve woku rozpustíme máslo, osmahneme šalotku a houby, přidáme petržel, žloutek, sůl, pepř a strouhanku. Stehenní řízky naplníme směsí, sepneme párátky, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli, celer a mrkev očistíme a také nakrájíme.
- 3V pekáči rozpálíme olej, dáme do něj plněné řízky a v troubě krátce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zeleninu a je-li třeba, tak dolijeme trochu vody. Po 30 minutách přilijeme šťávu z vymačkaných brusinek a pečeme 15 minut.
- 4Řízky vyjmeme a dáme na talíře, omáčku přecedíme, přidáme vermut, prohřejeme a přelijeme jím maso. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.