Plněné kalamáry
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 300mililitrůVíno bílé
- 500gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůRýže loupaná
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůKalamáry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z kalamárů odstraníme váčky s barvivem, oči a vnitřnosti. Chapadla odřízneme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a podusíme pět minut na rozpáleném oleji. Poté přidáme petřžel, kousky chapadel, víno a půlku rozpůlených rajčat. Dochutíme solí a pepřem.
- 2Vše pak dusíme deset minut na mírném ohni, poté přidáme rýži a dusíme dalších deset minut.
- 3Kalamáry pak naplníme malou lžičkou a uzavřeme párátky. Zprudka je na závěr opečeme v rozpáleném oleji, dokud nezískají lákavě vypadající zlatavou barvu. Pak je vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme zbytkem vína, citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.