Plněné kalamáry

70 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kalamárů odstraníme váčky s barvivem, oči a vnitřnosti. Chapadla odřízneme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a podusíme pět minut na rozpáleném oleji. Poté přidáme petřžel, kousky chapadel, víno a půlku rozpůlených rajčat. Dochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Vše pak dusíme deset minut na mírném ohni, poté přidáme rýži a dusíme dalších deset minut.
  • 3
    Kalamáry pak naplníme malou lžičkou a uzavřeme párátky. Zprudka je na závěr opečeme v rozpáleném oleji, dokud nezískají lákavě vypadající zlatavou barvu. Pak je vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme zbytkem vína, citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.