Plněné knedlíky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
54 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou krkovici vykostíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí (0,25 lžička).
  • 2
    Zcezené zelí překrájíme, na jedné lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Na závěr vmícháme cukr, 0,25 lžičky sůl a ocet.
  • 3
    Na lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, vmícháme krkovici, česnek a chvíli smažíme. Poté maso zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme vychladnout.
  • 4
    Uvařené, oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, hrubou mouku a zbylou sůl. Vypracujeme vláčné těsto, rozválíme na silnější plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Do středu každého kolečka klademe lžící masovou směs, okraje těsta spojíme a vytvarujeme kulatý knedlík.
  • 5
    Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.
  • 6
    V mezičase na zbylém oleji osmažíme poslední cibuli, kterou budeme uvařené knedlíky polévat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.