Plněné knedlíky
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené
- 300gramůUzené maso vařené
- 500gramůZelí kysané
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2,5mililitryVoda pitná
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín celý
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- Na vaření knedlíků
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
54 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Uzenou krkovici vykostíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí (0,25 lžička).
- 2Zcezené zelí překrájíme, na jedné lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Na závěr vmícháme cukr, 0,25 lžičky sůl a ocet.
- 3Na lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, vmícháme krkovici, česnek a chvíli smažíme. Poté maso zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme vychladnout.
- 4Uvařené, oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, hrubou mouku a zbylou sůl. Vypracujeme vláčné těsto, rozválíme na silnější plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Do středu každého kolečka klademe lžící masovou směs, okraje těsta spojíme a vytvarujeme kulatý knedlík.
- 5Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.
- 6V mezičase na zbylém oleji osmažíme poslední cibuli, kterou budeme uvařené knedlíky polévat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.