Plněné koleno na pivu

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1870 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
154 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem.
  • 2
    Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty.
  • 3
    Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku.
  • 4
    Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.