Plněné koleno na pivu
150 min.
Ingredience
- 2kusyVepřové koleno
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 300gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaMajoránka
- Na pečení
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 600mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1870 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
154 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem.
- 2Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty.
- 3Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku.
- 4Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.