Plněné kotlety dušené na pivu
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVepřové kotlety
- 8lžicMouka pšeničná hladká
- Na náplň
- 30gramůSlanina vepřová
- 120gramůJátra drůbeží
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
598 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V silnějších kotletách uděláme kapsu.
- 2Náplň připravíme ze slaniny, kterou nakrájíme nadrobno, rozškvaříme, vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, poté osolíme a opepříme.
- 3Do každé kapsy v kotletě vložíme díl náplně, kapsu uzavřeme jehlou, osolíme a z obou stran obalíme v mouce.
- 4Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle s olejem, naskládáme na ni kotlety, orestujeme z obou stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme.
- 5Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, do šťávy zašleháme strouhanku a chvíli provaříme.
- 6Do omáčky vrátíme kotlety, prohřejeme, zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.