Plněné křepelky podávané se žlutou řepou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
776 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.
  • 2
    Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.
  • 3
    Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.
  • 4
    Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.