Plněné křepelky podávané se žlutou řepou
50 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 50gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHouby sušené
- 1lžíceOříšky piniové
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 200gramůřepa žlutá vařená
- 50gramůŠalotka
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
776 mg
Postup přípravy
- 1Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.
- 2Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.
- 3Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.
- 4Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.