Plněné kuře s anglickými rolkami
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCitrony
- 1400gramůKuře
- 3lžíceSádlo škvařené
- Na nádivku
- 3decilitryMléko polotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 5kusůRohlíky bílé
- 100gramůOřechy vlašské
- 3stroužkyČesnek
- 3decilitryVoda pitná
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
63 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky. Dáme do vhodné nádoby a v mikrovlnné troubě rozpustíme. Rohlíky pokrájíme na centimetrové kousky, vložíme do misky. Máslo smícháme se žloutky, přilijeme mléko, osolíme, opepříme. Vše dobře promícháme a směsí přelijeme rozkrájené rohlíky, které necháme chvilku stranou. K rohlíkům přidáme drobně nasekané ořechy, posekanou petrželovou nať, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny důkladně promícháme, nakonec přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Hotovou náplň necháme chvilku odpočívat.
- 2Očištěné, omyté a osušené kuře potřeme celé sádlem, posypeme kmínem a solí. Po stěnách a na dno břišní dutiny naskládáme na tenká kolečka pokrájené citrónové plátky. Připravenou náplní naplníme dutinu břišní, dáme je také pod kůži. Kuře uzavřeme tak, že překřížíme stehna a svážeme je kouskem kuchyňského provázku. Naplněné kuře vložíme na malý pekáček.
- 3Plátky anglické slaniny rozložíme na pracovní plochu, na konec každého plátko položíme lžící zbylé náplně a zabalíme do rolky. Kuře v pekáči vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zapečeme 20 minut. Následně podlijeme 3 dl vody, snížíme teplotu na 190 stupňů, naskládáme vedle kuřete připravené rolky a pečeme dalších 40 minut. Každých 10 - 15 minut kuře poléváme vlastní šťávou.
- 4Po upečení pekáč i s kuřetem zabalíme na 10 minut do alobalu, poté podle porcí rozdělíme. Porce klademe na jednotlivé teplé talíře, přidáme rolky a teplé jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.