Plněné kuřecí kapsy
75 min.
Ingredience
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 3lžícePetržel - nať
- 350gramůHouby čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1,5kilogramyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceZakysaná smetana
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 105gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí.
- 2Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme.
- 3Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme.
- 4Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno.
- 5V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou.
- 6Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme.
- 7Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla.
- 8Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.