Plněné listy se zeleninou a bylinkami
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůVinné listy
- 1šálekRýže loupaná
- 125mililitrůOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 1lžíceMáta
- 1kusCitrony
- 0,25šálekPetržel - nať
- 0,67šálekJogurt bílý
- 1,5lžičkyFenykl obecný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je.
- 2Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl.
- 3Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků.
- 4Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut.
- 5Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.