Plněné listy se zeleninou a bylinkami

80 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je.
  • 2
    Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl.
  • 3
    Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků.
  • 4
    Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut.
  • 5
    Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.